Indian restaurant GOA
GOA dárkové certifikáty / GOA Gift vouchers
v hodnotách 500 Kč a 1 000 Kč více informací v restauraci nebo na tel.
in values of 500 Kč and 1 000 Kč more information in restaurant or on phone Rawat Nandan Singh suggests:Butter Chicken (150 g) (kuřecí kostky na másle) G OA that are beautiful beaches beautiful sunsets and unique atmosphere. This unique experience which offers this Indian state has inspired us to name of our restaurant. You can find a wide range of Indian meal in our Indian restaurant.
Meals are prepare by Indian cook who is guarantee of autenticity of Indian meals. Our cook is ready to prepare meal according to your requirements. Menu consists of a variety of tasty meals from lamb meat, fish meat, chicken meat, turkey meat and vegetarian dishes
Indian cuisineIndie je multikulturní zemí, díky tomu je pestrá i co se týče tradic a kulinářských specifik. Indická kuchyně to je široká variace chutí a vůní. Dle názoru mnoha kulinářských expertů nejde indickou kuchyni přirovnat k žádné jiné národní kuchyni. Indická kuchyně rozlišuje šest základních chutí: skladkou, slanou, kyselou, hořkou, trpkou, palčivou. Z těchto základních chutí poté indická kuchyně tvoří dokonalý mix chutí a vůní. Velká část jídel je vegetariánská nejpoužívanější zeleninou pro jejich přípravu bývají brambory, luštěniny, květák, baklažán, rajčata. Jako příloha k jídlu je většinou podávána rýže nebo placky. Masitá jídla jsou připravována hlavně z jehněčího, drůbežího ale také z rybího a mletého masa. V některých oblastech Indie nalezneme na jídelníčku i vepřové maso avšak toto maso je považováno za nečisté. Maso, které v indické kuchyni nenajdeme je hovězí maso. Kráva je považována za posvátné zvíře kterému nesmí být ublíženo. V Indii se pěstuje mnoho druhů zeleniny a právě díky tomu je velká část jídel založená na pečených či smažených
kouscích zeleniny v různých kombinacích společně s nejrůznějšími druhy koření. Koření, která indická kuchyně používá pocházejí z čerstvých nebo sušených kořenů, plodů rostlin, keřů, kůry stromů a semen.Nejpoužívanějšími druhy koření v indické kuchyni představují: kari, koriandr, kardamon, kurkuma, šafrán, řecké seno, zázvor, skořice, indický kmín, asafoetida, černá hořčice, garam masala. Základem obyčejného indického jídla je chlebová placka nan nebo rýže. Pokud již hovoříme o rýži nejčastěji se můžeme setkat s rýží Basmati.
V hindštině slovo basmati znamená královna vůní a rýže Basmati je právem pokládána za královnu rýží. Dalšími druhy rýže je například šafránová rýže a kari rýže. Po dobrém a sytém jídle je většinou přichází na řadu dezert. Indické dezerty jsou hodně sladké a vždy obsahují mléko, cukr, tuk. Pokud jste doposud indickou kuchyni neokusili rozhodně si tento zážitek nenechejte ujít. We are looking for your visit Indian restaurant GOA |